Sütsüz Su İle Supangle

RenkliDusler

Active member
Sütsüz Su İle Supangle Tanımı İçin Gereçler

  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta (mısır kullandım)
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 su bardağı soğuk su
Sütsüz Su İle Supangle Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Kuru malzemeleri(şeker+nişasta+un) karıştırıp ocağa koyuyoruz (karıştırırken topaklanmasın diye), az bişey kavrulduktan daha sonra biraz su ekliyoruz uygunca karıştırıp sırayla yumurta ve kakao ekliyoruz. Yavaş-yavaş geri kalan suyu da ekliyoruz. Kaynamaya bırakıyoruz.
  2. Kaynadıktan daha sonra altını kapatıp tereyağını ekleyip güzelce karıştırıyoruz. Dinlenmesi için bırakırken tencerenin ağzına streç çekiyoruz, hava alıp yüzü kabuklanmaması için.
  3. Sunum kaselerimizin tabanına rondodan geçirdiğimiz bisküvilerimizi ekledikten daha sonra supangleyi kaşık yardımı ile aktarıyoruz. Ben her kaseye iki kaşık supangle koydum.
  4. Süslemesi işin istediğiniz üzere çerez ya da meyve kullana bilirsiniz ben antep fıstığı kullandım.
  5. 3 saat kadar buzdolabında beklettikten daha sonra servis ede bilirsiniz.
    Afiyet olsun????
Sütsüz Su İle Supangle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst