RenkliDusler
Active member
Sufle Tadında Vişneli Islak Kek Tanımı İçin Gereçler
Kek gereçleri:
Not EkleTanımı Yazdır
								Kek gereçleri:
- 4 yumurta
 - 1 su bardağı şeker
 - 1 su bardağı süt
 - Yarım su bardağı sıvı yağ
 - 2 paket kabartma tozu
 - 1 paket vanilya
 - 3 yemek kaşığı tepeleme kakao
 - 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı tepeleme un
 - 300 gram çekirdeği çıkarılmış vişne
 
- 1,5 su bardağı süt
 - 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
 - 3 yemek kaşığı kakao
 - Yarım su bardağı sıvı yağ
 
Not EkleTanımı Yazdır
- birinci vakit içinderda kekimizi hazırlıyoruz. Şeker ve yumurtaları köpük köpük olup beyazlaşana kadar güzelce çırpıyoruz.
 - Üzerine süt ve sıvı yağ ekleyip çırpma teliyle karıştırıyoruz. Un, kakao, kabartma tozu, vanilyayı ekleyip spatula ile yavaşça karıştırıyoruz.
 - Vişneleri de ekliyoruz. Yağladığımız borcama döküp 170 derece öncesinden ısıtılmış fırında pişmeye bırakıyoruz.
 - Kek pişerken sosu hazırlıyoruz. Tüm materyalleri karıştırıp ocakta bir taşım karıştırarak kaynatıyoruz.
 - Kek piştikten daha sonra birinci sıcağı çıkınca dilimleyip sosu yavaş yavaş bir kepçe sayesinde üzerine döküyoruz. Afiyet olsun ????.