Supangle Tanımı

RenkliDusler

Active member
Supangle Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket bitter + 1 paket sütlü çikolata
  • yarım su bardağı soğuk su
  • kakaolu kek
Supangle Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. ilk vakit içinderda suyumuzu buzluğa kaldıralım.
  2. hemen sonrasında tenceremize süt ,un, nişasta, kakao,yumurta sarısını alıp çırpalım.
  3. Supanglemizi ocağa alalım göz göz oluncaya kadar karıştırarak pişirelim.
  4. Kıvam alan supanglemize tereyağ ve çikolatamızı ek ederek eritelim.
  5. Son olarak dolapta beklettiğimiz suyumuzu ekleyerek karıştıralım.
  6. Hazır olan supanglemizi soğuması için kenara alalım ve arar orta karıştıralım.
  7. Supanglemizin altı için kakaolu keklerimizi küçük modüllere bölerek kuplara yerleştirelim.
  8. ondan sonrasında supanglemizi kuplara paylaştıralım ve dolaba soğumaya bırakalım.
  9. 1-2 saat daha sonra dolaptan alalım ve dilediğimiz üzere süsleyerek servis edelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun:)).
Supangle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst