RenkliDusler
Active member
Tam Ölçülü Limonlu Revani Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
								- 3 adet yumurta
 - 2 çay bardağı toz şeker
 - 2,5 çay bardağı yoğurt
 - 2,5 çay bardağı sıvı yağ
 - 2 su bardağı irmik
 - 2 su bardağı un
 - 1 paket vanilya
 - 1 paket kabartma tozu
 - 1 adet limon
 
- 3 su bardağı su
 - 3 su bardağı toz şekeri
 - 1/4 (çeyrek) limon
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel şerbeti yapılır. Su, toz şekeri ve 1/4 limon tencereye koyulur.
 - Kaynayana kadar tencerenin altı açık olur, şerbet kaynamaya başlayınca altı kısılır.
 - Kıvam aldığında şerbetin altını kapatabilirsiniz. Şerbetin epey duru ya da epey koyu olmaması gerekiyor, buna dikkat ediniz.
 - Şerbet olduktan daha sonra bir kenara alıp, soğumaya bırakınız.
 - Revanimizin hamuruna başlarkilk evvel, yumurta ve şeker yeterlice çırpılır.
 - ondan sonrasında bir kenarda 1 limonun kabuğu rendelenir.
 - Rendelenen limonun kabuğu ile bir arada tüm gereçler yumurta-şeker karışımının içine temalıp, karıştırılır.
 - Yuvarlak büyük borcam tepsisi, yağlanıp biraz unlanır. Revani karışımı tepsiye dökülür.
 - 180 derece fırında altı üstü pembeleşene kadar pişiriyoruz.
 - Pişen revani hamurunu fırından çıkarıp, soğuması beklenir.
 - Soğuk revaniye, soğuk şerbet dökülür.Servise hazırdır, afiyet olsun 
.