Tarak Tatlısı (Bayrama Tatlı Önerisi)

celikci

New member
Tarak Tatlısı (Bayrama Tatlı Önerisi) Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ
  • 2 yumurta 1 adedinin sarısı üzerine sürmek için
  • 1 çay bardağı irmik( 100gr)
  • 1 çay bardağı yoğurt (150gr)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ(110ml)
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi( 40 gr)
  • 1 çay bardağı pudra şekeri (70gr)
  • 3 buçuk-4 su bardağı un( 500-520gr)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1 tane kullanılmamış tarak
İç gereci;

  • 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz(110gr)
Şerbeti için;

  • 3 buçuk su bardağı şeker ( (700gr)
  • 4 su bardağı su( 900ml-1000ml)
  • 1 küçük dilim limon
Tarak Tatlısı (Bayrama Tatlı Önerisi) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle şerbeti hazırlayın.
  2. 3 buçuk su bardağı şeker ve dört su bardağı suyu karıştırın ocağa koyun.
  3. Kaynadıktan daha sonra altını kısın.
  4. Kısık ateşte 15 dk daha kaynatın.
  5. İçine 1 küçük limon modülü atın.
  6. Un hariç bütün malzemeyi uygun bir kaba alın ve karıştırın.
  7. Ardından unu yavaş yavaş ekleyin ve yeterlice yoğurun.
  8. Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp tarak üzerinde hafifçeçe bastırarak açın.
  9. İçine çekilmiş cevizden koyup kapatın ve yavaşça taraktan çıkarıp tepsiye dizin.
  10. Üzerine yumurta sarısı sürün, önce ısıtılmış 180° alt üst ayar fırında kızarıncaya kadar pişirin.
  11. Tatlıyı fırından çıkardıktan 1- 2 dakika daha sonra üzerine ılık şerbeti dökün.
  12. En az 5- 6 saat dinlendirdikten daha sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Tarak Tatlısı (Bayrama Tatlı Önerisi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst