Tarçınlı Portakallı Tatlı

RenkliDusler

Active member
Tarçınlı Portakallı Tatlı Tanımı İçin Materyaller

  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 2 adet portakal kabuğu rendesi
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 1,5 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • Alabildiği kadar un
İçi için;

  • 1 su bardağı kıyılmış ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • 3-4 damla limon suyu
Tarçınlı Portakallı Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle şerbeti kaynatıp soğumaya bırakın.
  2. Hamur gereçlerini karıştırıp ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
  3. Ceviz ve tarçını karıştırın.
  4. Hamurdan büyük bezeler alın ve merdane ile açın su bardağını ağzıyla bastırarak yuvarlaklar çıkartın.
  5. İçine ceviz karışımından ekleyin.
  6. Yanlarından birleştirin birleşim kısmını yeterlice yapıştırın ki pişerken açılmasın.
  7. Yaplanmış tepsiye dizin 180 derecede kızarsan kadar yaklaşık 40 dakika pişirin.
  8. Fırından çıkınca birinci sıcağı çıkınca şerbeti tatlıların üzerine gezdirin 4-5 saat bekletin ve tatlımız hazır.
Afiyet olsun
☺
.

Tarçınlı Portakallı Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst