RenkliDusler
Active member
Tart Pasta Tanımı İçin Materyaller
️Keki için;
Not EkleTanımı Yazdır
								️Keki için;
- ️3 adet yumurta
 - ️1 bardak yoğurt (yoğurdunuz yoksa süt koyabilirsiniz)
 - ️1 bardak sıvı yağ
 - ️1.5 bardak toz şeker
 - ️2.5 kaşık kakao
 - ️1 adet vanilya
 - ️1 adet kabartma tozu
 - ️Aldığı kadar un
 
- ️1 paket puding (pudinginizi istediğiniz tadda seçebilirsiniz, ben ortada muzlu puding alıp içerisine bitter çikolata ekliyorum muz aromalı oluyor yahut supangle ilede yapabilirsiniz hepsiyle denedim hepside epeyce hoş oluyor)
 - ️Süt ( kullandığınız puding talimatına nazaran koyunuz)
 - ️Toz antep fıstığı
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle kabartma tozu ve un hariç bütün gereçleri bir kapta uygunca çırpalım.
 - daha sonra kabartma tozu ve unu ek edelim.
 - Unu azar azar ekleyip kıvamını almasına dikkat edin.
 - Birden hayli fazla un eklemeyin. Ve güzelce çırpalım.
 - Akabinde tart kalıbını güzelce margarin ile yağlayıp kek harcımızı tart kalımıza içerisine dökelim.
 - Ben kek harcının içerisinden 4 küçük top kek olcak biçimde alıyorum. Hem oğluma minik top kekler oluyor hemde tart kalbinden taşmasını engelliyor.
 - daha sonrasında 180 derecede denetimli biçimde pişiriyorum.
 - Kekim pişerken pudingimi hazırlıyorum.
 - En değerli püf noktası pudingi pişirdikten daha sonra daima karıştırıp soğutuyorum ve pişen kekim soğuduktan daha sonra üzerine döküyorum.
 - Gerisi büsbütün sizin zevkinize kalmış dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.