Tencerede Bisküvili Pasta

RenkliDusler

Active member
Tencerede Bisküvili Pasta Tanımı İçin Malzemeler

  • 2-2,5 paket petibör bisküvi (tencerenin büyüklüğüne göre değişebilir
Muhallebisi için

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı kakao (50gr)
  • 80 gr sütlü çikolata (isteğe bağlı)
Üzeri için

  • 1 paket krem şanti (1 çay bardağı süt)
  • 1 paket çikolata sosu (3 su bardağı süt)
Süslemek için

  • Çikolata parçacıkları
Tencerede Bisküvili Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Bir kaba 1 paket krem şanti bir çay bardağı sütü koyup mikserin yüksek ayarında yoğunlaşana kadar çırpalım soğuması için dolaba kaldıralım.
  2. Çikolata sosunu bir tencereye koyup paketin üstündeki ölçüye göre sütünüzü ekleyip pişene kadar karıştıralım piştikten daha sonra soğuması için kenara koyalım.
  3. Muhallebisi için süt,kakao,un ve şekeri tencereye alıp orta ateşte kaynayana kadar çırpalım.
  4. Pişen muhallebi’ye vanilya’yı, tereyağını ve çikolatayı koyalım ve eriyene kadar karıştıralım.
  5. Küçük uzunluk çorba tenceresine streçi içine koyalım (bisküviler tencereye yapışmaması için ).
  6. Bisküvilerin üzerine çokça muhallebi sürüp dikey biçimde tencereye dizelim ve buzdolabında 1 saat bekletelim.
  7. Dolapta bekleyen pastayı sunum tabağına aksi çevirelim ve üzerinden streçi kaldıralım üzerine krem şanti’yi sürelim ve son olarak üzerine çikolata sosunu dökelim.
  8. Dilerseniz süslemek için benim yaptığım üzere çikolata kesimleri döke bilir yahut dilediğiniz üzere gibi süsleye bilirsiniz.
  9. Biten pastamızı dinlenmesi için 1 saat buz.
  10. Dolabında bekletelim.Servise hazır afiyet olsun.
Tencerede Bisküvili Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst