RenkliDusler
Active member
Teremyağ Tartolet Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 125 gram teremyağ
 - Yarım su bardağı pudra şekeri
 - Yarım çay kaşığı tuz
 - 1 yumurta
 - 2 şu bardağı un
 
- 2 su bardağı süt
 - 1 çay bardağı şeker
 - 1 yumurta sarısı
 - 2 yemek kaşığı un
 - 2 yemek kaşığı nişasta
 - 1 paket kremşanti
 - 1 paket vanilya
 - Çilek
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Mutfak robotun içine un pudra şekeri tuz koyup, karıştırın.
 - Dolaptan çıkardığımız teremyağı küp kesip, içine koyup, karıştırın. daha sonra 1 yumurta ekleyip, tekrar karıştırın. Hamur olunca ceviz büyüklüğünde beze yapıp, 15 dk bekleyin.
 - Süt, yumurta sarısı, nişasta, un, şeker güzelce çırpın. Krema kıvamı alınca altını kapatın. Biraz soğuyunca içine bir paket kremşanti ve vanilya ekleyip uygunca çırpın.
 - Tartolet kalıbını bir sefer yağlayın. Biraz ocakta ısıtın. Topları kalıba yerleştirin ve kapatın ocakta önünü gerisini pişirin.
 - Kalıptan çıkarın soğuyunca kremayı krema torbasına koyup içine sıkın. Çilekle süsleyin. Afiyet olsun.