RenkliDusler
Active member
Teremyağlı Alman Pastası Tanımı İçin Malzemeler
Kekimiz için;
Not EkleTarifi Yazdır
								Kekimiz için;
- 2 adet yumurta
 - 1 çay bardağı şeker
 - 1 çay bardağı süt
 - 3 çay bardağı un
 - 1 çay bardağı sıvı yağ
 - Vanilin
 - Kabartma tozu
 
- 2 buçuk su bardağı süt
 - 3 yemek kaşığı un
 - 1 çay bardağı şeker
 - 1 adet yumurta
 - 2 yemek kaşığı teremyağ
 
Not EkleTarifi Yazdır
- ilk vakit içinderda keki hazırlamalıyız. 2 adet yumurta ile 1 çay bardağı şekeri beyazlaşana kadar çırpın.
 - daha sonra kalan gereçleri yani süt, un, sıvı yağ, kabartma tozunu ekleyerek kekin hamurunu oluşturun.
 - Hamuru yağlamış olduğunuz tepsiye ya da kalıba dökün. Ben 26 cm kalıba döktüm.
 - Keki 180 derecede evvelde ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
 - Kek piştikten daha sonra soğumaya bırakın ve bu ortada kremasını hazırlayın.
 - Krema için; üstte belirtilen materyalleri teremyağ hariç bir tencereye ekleyerek yoğunlaşana kadar karıştırarak pişirin. Piştikten daha sonra ocağın altını kapatın ve teremyağı ekleyin yeterlice karıştırın.
 - Kekinizi ortadan ikiye bölün.
 - Keklerin ortasına tüm kremayı dökün ve eşit olarak paylaştırın.
 - Kekin üst kısmını kapatın ve en üstüne pudra şekeri serpin.
 - Soğuduktan daha sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet şeker olsun.