Teremyağlı Bitterli Yumuşacık Cupcake

RenkliDusler

Active member
Teremyağlı Bitterli Yumuşacık Cupcake Tanımı İçin Malzemeler

Kek harcı için:

  • 125 gr teremyağ
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 cimdik tuz
Kreması için:

  • 1 paket krem şanti
  • Yarım su bardağı soğuk süt
Arzuya nazaran:

  • Damla çikolata, kakaolu bisküvi kırıntıları, çikolata kırıntıları, meyve parçalıkları…
Teremyağlı Bitterli Yumuşacık Cupcake Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Teremyağı, şeker, vanilya ve yumurtalar bir karıştırma kabına alınarak 10 saniye mixerle karıştırılır.
  2. Ayrı bir kapta un, kabartma tozu, kakao ve tuz karıştırılır akabinde kek harcına eklenir.
  3. Kek harcı 2 3 dakika mixerle karıştırılır.
  4. Yarım paket bitter çikolata bıçakla küçük doğranır ve kek harcına eklenir, spatulayla karıştırılır.
  5. Muffin kalıpları fırın tepsisine dizilerek, kek harcı kalıpların yarısından biraz eksik biçimde doldurulur.
  6. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dk denetimli pişirilir (fırına göre değişebilir).
  7. Kek fırındayken kremşanti süt ile hazırlanır. İstediğiniz materyal ekleyebilirsiniz.
  8. Kürdan testi yaptıktan daha sonra pişen kek fırından çıkarılır, soğumaya bırakılır.
  9. Krema keklerin üzerine sıkma torbasıyla sıkılır ve favori pasta süsüyle süslenir.
Teremyağlı bitter çikolatalı cupcakelerimiz hazır????.

Teremyağlı Bitterli Yumuşacık Cupcake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst