Teremyağlı Böğürtlenli Kremalı Tart Kek

RenkliDusler

Active member
Teremyağlı Böğürtlenli Kremalı Tart Kek Tanımı İçin Malzemeler

Kek için;

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • 2 buçuk çay bardağı un
Kreması için;

  • 2 su bardağı süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 buçuk yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 vanilya
  • 1 yemek kaşığı teremyağ
Böğürtlen sos için;

  • 1 kase böğürtlen
  • 1 çay bardağı su
  • 3 yemek kaşığı dolusu şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
Teremyağlı Böğürtlenli Kremalı Tart Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk evvel kek için yumurta ve şekeri düzgünce çırpın. Öteki materyalleri de ekleyin çırpın.
  2. Yağlanmış tart kalıbına dökün 180 derece de üzeri kızarana kadar pişirin.
  3. Krema için teremyağ hariç başka gereçleri bir tencerede karıştırıp kaynatın. Ocaktan alın teremyağı ekleyin, karıştın.
  4. Soğuyan keki karşıt çevirin, kremayı yayın sosu için böğürtlen ve suyu blenderdan geçirin.
  5. Tencereye alın içine nişasta ve şekeri ekleyip kaynatın, onu da kremanın üstüne yayın dolapta 2 saat dinlensin servise hazır afiyet olsun????????????????
Bu tanım Teremyağ Lezzet Podyumu yarışına katılmıştır. Sen de katıl ödül kazanma talihi yakala.

Teremyağlı Böğürtlenli Kremalı Tart Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst