Teremyağlı Browni Kurabiye

RenkliDusler

Active member
Teremyağlı Browni Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram teremyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı hindistan cevizi (isteğe bağlı koymayadabilirsiniz)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 yemek kaşığı kakao
  • 3,5 su bardağı un
Şerbeti için,

  • 3 çay bardağı şeker
  • 3 çay bardağı su
Teremyağlı Browni Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. ilk vakit içinderda şerbeti için şekeri ve suyu bir tencereye alıp kaynatalım 10 dakika kısık ateşte yeniden kaynatalım ve soğumaya bırakalım.
  2. Sırasıyla teremyağı, yumurtayı, şekeri ve sıvı yağı yoğurma kabına alıp karıştıralım.
  3. Ardından vanilyayı kabartma tozu, kakao, hindistan cevizi ve unu ekleyip yoğuralım.
  4. Kulak göğsü kıvamına gelince ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp fırın tepsimize dizelim.
  5. Önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirelim.
  6. Pişen kurabiyelerimizin birinci sıcaklığı gittikten daha sonra soğuk serbetimize koyup önlü artlı çevirelim
  7. Şerbetini çekince bir tepsiye alalım.
  8. Artan şerbeti üzerine dökelim.
  9. Üzerine hindistan cevizi serpelim.Afiyet olsun????.
Teremyağlı Browni Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst