Teremyağlı El Açması Cevizli Baklava

RenkliDusler

Active member
Teremyağlı El Açması Cevizli Baklava Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 dolu yemek kaşığı teremyağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı üzüm sirkesi
  • Aldığı kadar un (Yaklaşık 3-3,5 su bardağı kadar)
Üzeri için;

  • 150 gram teremyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için;

  • 4 su bardağı şeker
  • 4.5 su bardağı su
  • Çeyrek limon suyu
İçi için;

  • Bolca ceviz
Açmak için;

  • Buğday nişastası
Teremyağlı El Açması Cevizli Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle şerbeti için şekeri ve suyu tencereye alalım şeker eridikten daha sonra limonu sıkıp 20 dk kadar göz göz olana dek kıvam almasını bekleyerek kaynatalım (Önemli bir püf noktası olarak kaynarken tencerenizin kapağını kapatırsanız şerbetiniz şekerlenmez) kaynayan ve kıvam alan şerbeti soğumaya bırakalım.
  2. Hamuru için oda sıcaklığında yumuşamış teremyağın üzerine yumurta, sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştıralım. Üzerine sirkeyi ekleyip yavaş yavaş ve karıştırarak unu ekleyeyim.
  3. Özlü hoş bir hamur olana kadar yoğuralım. Bu etapta un ölçüsünü azaltıp çoğaltabilirsiniz. Ele yapışmayacak yumuşak hoş bir hamur olması kıymetli.
  4. Hamurumuzu ceviz büyüklüğünde bezeler alıp 20 eşit modüle bölelim. Üzerine streç çekip 15 dk kadar dinlendirelim.
  5. Dinlenen bezelerin birinci 5 adedini farklı ayrı nişastayla açabildiğimiz büyüklükte açalım açtığımız yufkayı tepsiye bakılırsa keserek yerleştirelim. Birinci 10 bezeyi açtıktan daha sonra ortasına çokça ceviz serpelim.
  6. Kalan 10 bezeyi de birebir biçimde açıp keserek tepsiye serip tamamlayalım (İsterseniz 5 katta bir ceviz serpebilirsiniz) baklavamızı kare halinde keselim ve erittiğimiz teremyağa sıvı yağ ekleyip, bir taşım kaynatarak birinci sıcaklığı geçince baklavamıza dökelim.
  7. Önceden ısınmış fırında birinci vakit içinderda 180-200 ayarında 15 dk çabucak sonrasında 170-150 ayarında 1-1,5 saat yavaş yavaş içini çekene kadar güzelce kızartıp pişirelim.
  8. Pişen baklavamızın birinci sıcaklığı geçince soğuk şerbeti dökün dinlendirelim ve servis yapalım (Yufkaları ince açılan içi hoş pişen bir baklava asla hamur olmaz. bu türlü yaparsınız 1 hafta taze ve şekerlenmez) afiyet olsun
    ☺
    .
Bu tanım Teremyağ Lezzet Podyumu yarışına katılmıştır. Sen de katıl ödül kazanma bahtı yakala.

Teremyağlı El Açması Cevizli Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst