RenkliDusler
Active member
Teremyağlı Kıyır Kıyır Dolgulu Şerbetli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 125 gram teremyağ
 - 1 adet yumurta (Sarısının yarısı üstü için ayrılacak)
 - 1 paket vanilya
 - 1 paket kabartma tozu
 - Yarım çay kaşığı karbonat
 - Yarım su bardağı+1 yemek kaşığı irmik
 - Yarım su bardağı pudra şekeri
 - Aldığı kadar un(ben 2 su bardağı kullandım)
 
- Yarım su bardağı çekilmiş ceviz
 - Yarım su bardağı çekilmiş fındık
 
- 2 su bardağı +çeyrek su bardağı şeker
 - 2.5 su bardağı su
 - Çeyrek limon suyu
 
- Yarım yumurta sarısı
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şerbet hazırlanır soğumaya bırakılır. (şeker ve su uygun tencerede kaynatılır daha sonra altı kısılıp 15 dk daha kaynatılır limon suyu eklenir kapatılır soğumaya bırakılır. ).
 - Hamur için:Yumuşak teremyağ ve öbür malzemeler(un hariç) uygun bir kapta karıştırılır.
 - daha sonra un yavaş yavaş eklenerek yumuşacık ele yapışmayan bir hamur elde edilir. (un azar azar konularak ölçü ayarlanmalı. Zira unlar markadan markaya farklılık gösteriyor. ).
 - Yoğurulan hamur 15 dk dinlendirilir.
 - hemen sonrasında ceviz büyüklüğünde alıp elimizde yuvarlayıp düzlenir ortasına iç harç koyulup kapatılır. İstenilen biçim yapılıp tepsiye dizilir.
 - Üzerine yumurta sarısı sürülüp 180 derece fırında orta rafta altı üstü yavaşça kızarana kadar pişirilir. Benim fırında 27 dk da istediğim kıvama geldi lakin fırın farklılıklarından dolayı denetim ederek pişirin.
 - Pişen kurabiyeler çıkarılır daha dar bir tepsiye dizilir.
 - İlk sıcağı geçen kurabiyelere şerbet dökülür.
 - Birkaç dk daha sonra karşıt çevrilir 5 dk da bu biçimde bekletilir.
 - Birkaç saat dinlenen şerbetli içli kurabiyeler servise hazır hale gelir.