RenkliDusler
Active member
Teremyağlı Limonlu Profiterol Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 125 gram teremyağ
 - 1 su bardağı su
 - 1 su bardağı un
 - 3 adet yumurta
 
- 2,5 su bardağı süt
 - 3 yemek kaşığı un
 - 1,5 çay bardağı şeker
 - 1 adet yumurta
 - 1 limon suyu
 - 1 limon kabuğu rendesi
 - 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
 - 1 paket vanilya
 
- 1 su bardağı su
 - 1 yemek kaşığı nişasta
 - 6 yemek kaşığı toz şeker
 - 1 limon suyu
 - 1 limon kabuğu rendesi
 - 1 çimdik zerdeçal
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamurun hazırlanışı için; 1 su bardağı su ile 125 gram teremyağı tıpkı tencerede kaynatıyoruz.
 - ondan sonrasında 1 su bardağı unu ek ediyoruz ve kavuruyoruz.
 - 2-3 dakika kavurduktan daha sonra ocaktan alıyoruz ve soğuması için bekletiyoruz.
 - İyice soğuduktan daha sonra 1. Yumurtayı ek edip uygunca hamura yediriyoruz sonrasındasında ikinci ve üçüncü yumurtayıda tek tek ilave ederek yediriyoruz.
 - ondan sonrasında pişirme kağıdı serdiğimiz tepsimize tatlı kaşığı ile ölçerek hamurlarımızı makul aralıklarla koyuyoruz.
 - 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz yaklaşık 35-40 dakika sürüyor.
 - Kreması için; vanilya ve hindistan cevizi haricindeki gereçleri kıvam alıncaya kadar orta ateşte pişiriyoruz tabiki toplanmaması için sıkça karıştırarak yapılması gerekiyor.
 - Kıvama geldikten daha sonra hindistan cevizi ve vanilyayı da ekliyoruz ve bir daha güzelce karıştırıyoruz.
 - Limon sosu için; tüm gereçleri jöle kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirelim.
 - Malzemelerimiz soğuduktan daha sonra toplarımıza bıçak yardımı ile kesikler atalım ve içini kremamızla dolduralım.
 - Üzerine çikolata sosu yerine hazırladığımı limon sosumuzu gezdirelim bu etapta isteğe bağlı olarak limon sosu yerine beyaz çikolata sosuda tatlımıza fazlaca yakışıcaktır isteyen o biçimdede tercih edebilir.