RenkliDusler
Active member
Teremyağlı Marmelatlı Turta Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- Yarım paket teremyağ
 - 1 adet yumurta
 - Yarım su bardağı toz şeker
 - Yarım paket kabartma tozu
 - Aldığı kadar un (Yaklaşık 2 su bardağından 2 çorba kaşığı fazla un)
 
- Ben ayva marmelatı kullandım siz dilediğiniz marmelatı kullanabilirsiniz
 
- Pudra şekeri
 
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel hamurunu hazırlayım. bir kapta yumurta, teremyağı, şekeri düzgünce elimizle karıştıralım.
 - Kabartma tozu ve unu azar azar ekleyip ele yapışmayan kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Hamuru 20dk. Kadar dinlenmeye bırakalım.
 - Dinlenen hamurdan portakal büyüklüğünde bir kesim ayıralım. Kalan hamurdan orta uzunluk borcam tepsisine oklava ile açalım.
 - Yağlanmış tepsiye yerleştirip marmelatı döküp, yayalım. Portakal büyüklüğündeki hamuru da açıp, şeritler kesip, üzerine koyalım.
 - 180 derecede 35 dk da denetimli pişiriyorum. Yarım saat civarı denetimi pişirelim. Çıkınca üzerine pudra şekeri dökelim. Afiyet olsun.