RenkliDusler
Active member
Teremyağlı Orman Meyveli Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
️tabanı için:
Not EkleTarifi Yazdır
								️tabanı için:
- ️250 gram yulaflı lifli bisküvi
 - ️85 gram teremyağ
 
- ️6 adet yumurta
 - ️200 ml krema
 - ️150 gram toz şeker
 - ️500 gram labne peyniri
 - ️3-4 yemek kaşığı tam buğday unu
 - ️1 çay bardağı orman meyveleri suyu
 - ️2 yemek kaşığı orman meyveleri posası
 
- ️500 gram orman meyveleri (taneleri)
 - ️1 çay bardağı orman meyveleri reçeli
 
- ️24 cm kelepçeli kek kalıbı
 - ️Yağlı kağıt
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kullanılacak 24 cm çapındaki kelepçeli kalıp alınır ve iç kısmının her yerine uygun boyutlarda yağlı kağıt kesilir ve yerleştirilir. Kenarları da yağlı kağıt ile kaplanır.
 - Yulaflı lifli bisküviler basitçe hal verilmesi için rondodan geçirilir.
 - Teremyağ ocakta eritilip bisküvi kesimlerinin üzerlerine eklenir ve birkaç dakika daha rondodan geçirilir.
 - Harmanlanan gereçler kalıba aktarılır ve el ile yahut bir spatula ile güzelce yaydırılarak düzeltilir. Düzlenir. Tabanı bu biçimdelikle hazır olmuş olacaktır.
 - Dinlenip kendini toplaması için de 30 dakika buzdolabında bekletilir.
 - O sırada da derin ve büyük bir çırpma kasesine yumurtalar kırılır.
 - Toz şeker de ek edildikten daha sonra pofidik krema kıvamına gelene kadar materyaller mikser ile yaklaşık 10 dakika çırpılır.
 - Kıvam aldıktan daha sonra içerisine krema ek edilir ve 5 dakika çırpılır.
 - daha sonrasında da labne peyniri ek edilir ve karıştırılarak mikser ile 5 dakika daha çırpmaya devam edilir.
 - Son olarak da un ek edilir.
 - Orman meyveleri suyu ve posası da ek edildikten daha sonra 3 dakika daha mikser ile çırpılır.
 - Akışkan bir kıvam elde edilmelidir.
 - 30 dakika sonunda buzdolabında kıvam alan bisküvi tabanı çıkarılır ve hazırlanan cheesecake karışımı üzerine yavaşça dökülür.
 - Önceden ısıtılmış 160 derece fırında alt-üst fansız ayarda, orta kısımda 1 saat 30 dakika müddetince pişirilir.
 - Pişirirken üzerinin çatlamaması için de fırın içine ısıya güçlü kaplarda su konur. O biçimde pişirilir.
 - Piştikten daha sonra fırının kapağı açılmamalıdır. Bütün ısı ayarları kapatılır ve o biçimde kıvam alması için 30 dakika daha dinlenmeye bırakılır.
 - Toplamda 2 saat sonunda fırından çıkarılır.
 - Oda ısısına gelmesi için dinlenmeye bırakılır.
 - O sırada soğuduktan daha sonra orman meyvelerinden oluşan reçel, cheesecake üzerine yavaşça dökülür.
 - Üzerine de orman meyveleri taneleri dizilir.
 - Dilimlenir ve servis tabağına alınır.Herkese afiyet olsun????***detaylar için @mutfaktakikimyagerr instagram sayfamı ziyaret edebilirsiniz.