RenkliDusler
Active member
Teremyağlı Trileçe Tanımı İçin Malzemeler
Keki için
Not EkleTarifi Yazdır
								Keki için
- 5 adet yumurta
 - 2 su bardağı un
 - 1 su bardağı şeker
 - 1 paket kabartmatozu
 - 1 paket vanilin
 
- 3 su bardağı süt ( bol sütlü sevenler 4 su bardağı)
 - 3 yemek kaşığı şeker( 4 su bardağı süt için 4 yemek kaşığı)
 - 3 yemek kaşığı krema
 - 1 paket vanilin
 
- 3 çay bardağı şeker
 - 1 yemek kaşığı teremyağ
 - 1 paket krema
 - 1 paket krem şanti
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurtaları sarısını ve beyazını başka kaplarda 1 su bardağı şekerin yarısını beyazına yarısında sarısına ekleyip köpük köpük olana kadar çırpalım.
 - Yumurtanın sarısına unu kabartmatozu ve vanilini un eleğiyle eleyip spatula sayesinde karıştıralım.
 - En son yumurtanın beyazını katıp epey fazla söndürmeden karıştırıp yağladığımız tepsiye dökelim
 - . 170 derece fırında birinci 10 dakika daha sonra dereceyi 150 düşürüp 30 dakika daha pişmeye bırakalım.
 - Kekimiz pişerken soslarını hazırlayalım. Sütlü sosu için olan gereçleri karıştırma kabına alıp şeker eriyene kadar karıştırıp buzdolabına koyalım.
 - Krem şantiyede çırpıp buzdolabına koyalım.
 - Karamel sosu için tencereye şekeri koyup kısık ateşte hayli fazla karıştırmadan rengi karamel rengi alana kadar ısıtalım bu basamakta teremyağı ve kremasını ekleyip şeker eriyene kadar pişirelim.
 - Kekimiz piştikten daha sonra biraz soğumasını bekleyip üzerine kürdan sayesinde delikler açıp soğuk sütlü sosumuzu dökelim.
 - böyle biraz daha bekletip düzgünce soğuduktan daha sonra krem şantiden bir kahve fincanı kadar ayırıp öbür kalanı üzerine dökelim.
 - daha sonra soğuk karamel sosunu üzerine döküp yayalım.
 - Ayırdığımız krem şantiyi sıkma torbasına döküp üzerini süsleyelim.
 - Buzdolabında 2 saat dinlendikten daha sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun ????.