RenkliDusler
Active member
Teremyağlı Un Helvası Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- Yarım çay bardağı sıvı yağ
 - 100 gram teremyağ
 - 2 su bardağı un
 - 1 ,5 su bardağı toz şeker
 - 1 ,5 su bardağı ılık su
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şerbeti için oda ısısında ki su ve şeker derin bir kaba alınıp, şeker eriyene kadar karıştırılır. Rastgele bir ısı uygulamaya gerek yok.
 - sonrasındasında tencereye yağlar alınır ve eriyene kadar kısık ateşte beklenir.
 - Eriyen yağın içersine 1 su bardağı un koyulur ve spatula ile güzelce karıştırılır.
 - Topaklanma gidip kıvama gelene kadar.
 - Ardından 1 su bardağı daha un eklenir ve tıpkı biçimde karıştırılır.
 - Ocağın altı sürekli kısıkta duracak yalnız ocağın büyük gözünde yapacağız.
 - Unun rengi latte rengini (sütlü kahve) alıncaya denk daima karıştırarak yaklaşık 10-15 dk kadar kavrulur.
 - Helva istenen rengi alınca altı büsbütün kapatılır.
 - sonrasındasında şerbeti 4-5 seferde ekleyerek karıştırılır.
 - Biraz şerbet dökülüp una yedirilir akabinde biraz daha şerbet dökülür.
 - böyle şerbet bitene kadar karıştırarak helvaya yedirilir.
 - Şerbet bittikten daha sonra biraz daha karıştırarak helvanın o ipeksi kıvama gelmesi sağlanır.
 - Unutmayın şerbeti eklemedilk evvel ocağın altı kapatılacak. ondan sonrasında sıcak sıcak servis edebilirsiniz, fikir olsun dondurma ile fazlaca yakışıyor. Afiyet olsun ????.