RenkliDusler
Active member
Teremyağlı Vişnelim Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 100 gram teremyağ
 - 2 adet yumurta
 - 1 su bardağı toz şeker
 - 2 yemek kaşığı üzüm pekmezi
 - 2 yemek kaşığı kakao
 - 1 su bardağı sulu yoğurt
 - 2 su bardağı un
 - 1 su bardağı vişne
 - 6 küçük kare bitter çikolata
 - 1 paket vanilin
 - 1 paket kabartma tozu
 
- Pasta süsü
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle oda ısısına gelen teremyağı uygun bir kaba alıp, üzerine yumurtaları kırarak mikserin düşük devranında iki dakika kadar çırpıyoruz.
 - Toz şekeri ekleyip mikseri yüksek evrede çalıştırarak bir dakika daha çırpıyoruz.
 - Pekmezi, yoğurdu, unu, kakaoyu, vanilini, kabartma tozunu ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz.
 - Tüm materyaller özdeşleşince yağlı kağıt serilmiş uygun bir borcama hamurun yarısını döküyoruz.
 - Vişneleri ikiye; çikolataları ise daha küçük kesimlere ayırarak borcamdaki hamurun üzerine serpiştiriyoruz (Üzeri için vişne ayırıyoruz biraz)
 - Kalan hamuru da borcama döküp, ayırdığımız vişneleri diziyoruz. Evvelden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika kadar pişiriyoruz. Fırından fırına değişiklik gösterebileceği için pişip, pişmediğini kürdanla denetim edebilirsiniz.
 - Pişen keki fırından alıp, sıcağını atmasını bekledikten daha sonra üzerini pasta süsüyle süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!.