Tiramisu

RenkliDusler

Active member
Tiramisu Tanımı İçin Gereçler

  • 2.5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı dolusu labne
Keki ıslatmak için;

  • 1 su bardağından az sıcak su
  • 1 paket hazır kahve
Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. birinci vakit içinderda muhallebiyi hazırlıyoruz süt, şeker, unu karıştıra karıştıra pişiriyoruz. Kaynamaya başladığında iki dakika daha kaynatıp, altını kapatıyoruz.
  2. daha sonra labneyi ekleyip mikser ile çırpıyoruz pürüzsüz bir kıvam alana kadar. yavaşça soğumaya bırakıyoruz.
  3. Bu ortada sıcak suyumuzu ve kahvemizi karıştırıp, soğumaya bırakıyoruz.
  4. Soğuduktan daha sonra kekimizin altını ve üstünü ıslatıyoruz kekin ortasına ve yanlarına kremayı yediriyoruz.
  5. Soğuduktan daha sonra üstüne kakao serpiyoruz. kakaoyu muhallebisi uygunca soğuduktan daha sonra serpin dağılmıyor bu biçimdece. Afiyet olsun..
Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst