Tiramisu

RenkliDusler

Active member
Tiramisu Tanımı İçin Materyaller

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağından iki parmak eksik un
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 paket vanilin
Piştikten daha sonra:

  • 1 paket labne (200 gram)
  • 1 paket krema (200 ml)
Kahveli sosu için:

  • 2,5 su bardağı kaynar su
  • 2,5 yemek kaşığı granül kahve
  • 2,5 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 paket kedidili bisküvi
Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Kreması için: tencereye sütü, şekeri, unu, nişastayı koyup daima karıştırarak pişiriyoruz.
  2. Pişen kremanın birinci sıcaklığı gidince vanilin, labne ve kremayı ekleyip mikserde pürüzsüz olana kadar çırpıyoruz.
  3. Kahveli sosu için: şeker, su, kahveyi büyük bir kasede karıştırıp hazırlıyoruz.
  4. Kuplara evvel kahveli sos ile ıslatılmış bisküvi, krema tekrar kahve ile ıslatılmış bisküvi krema olacak biçimde tamamlıyoruz.
  5. Üzerlerine kakao eleyip buzdolabında dinlendirdikten daha sonra servis edebilirsiniz.
  6. Büyük uzunluk dikdörtgen borcam da yaparsanız tek kat 1 paket kedi lisanı bisküvi tam geliyor.
  7. Üzerine kremanın hepsini döküp kakao eleyip de yapabilirsiniz.
Afiyet olsun, ben ovalette marka kakao tozu kullanıyorum olağanüstü oluyor ayrıntılı imali sayfamda vardır.

Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst