Trileçe

RenkliDusler

Active member
Trileçe Tanımı İçin Malzemeler

Keki için:

  • 6 adet yumurta (Oda sıcaklığında)
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 2 tepeleme su bardağı un
Süt şerbeti için :

  • 4,5 su bardağı soğuk süt
  • 2 paket krema (400 ml)
  • 3 çorba kaşığı toz şeker
Kreması için:

  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1 poşet krem şanti
Karameli sosu için:

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 50 gram tereyağ
  • 1 paket krema (200 ml)
Trileçe Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Yumurtayı toz şekerle çırpın.
  2. Mayonez kıvamına gelene kadar çırpın.
  3. Kabartma tozu, vanilya ve unu eleyerek uygunca karıştırın ve içine 3 yemek kaşığı su ek edin.
  4. Büyük uzunluk yağlanmış borcama döküp yavaşça tezgaha bir kaç sefer vurun ( ortasındaki hava kabarcıkları üst çıksın )
  5. Önceden ısıtılmış 180°c fırına alt üst ayarlı pişirin.
  6. Pişen keki soğumaya bırakın, kek soğuduktan daha sonra üzerine kürdanla delikler açın.
  7. Süt, krema ve şekeri karıştırıp kekin üzerine yavaş yavaş dökün.
  8. Şerbetini çeken keki, süt ve kremşantiyi çırpıp kekin üzerine sürün.
  9. En az 3 saat buzdolabında dinlendirin.
  10. Karamel sos : 1 su bardağı toz şekeri tencereye alıp kısık ateşte hiç karıştırmadan erimesini sağlayın (dikkat edin yakmayın)
  11. Üzerine 50 gram tereyağ ek edip yeterlice karıştırın.
  12. Tereyağ büsbütün eriyince kremayı ek edip bir kaç dakika kaynatıp ocaktan alın büsbütün soğuduktan daha sonra kekin üzerine dökün.Afiyet olsun……….
Trileçe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst