Yalancı Fıstıklı Sarma

RenkliDusler

Active member
Yalancı Fıstıklı Sarma Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ oda sıcaklığında
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 adet vanilya
  • 1 adet kabartma tozu
  • 15-20 yaprak ıspanak
  • 1 su bardağı toz antep fıstığı
  • 3 ,5 su bardağı un (Son yarım bardağı denetimli olarak ekleyelim)
Şerbeti

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 3 damla limon
Yalancı Fıstıklı Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk evvel şerbetimiz için 3 bardak şeker ve ve 3 bardak suyu 10 dakika kaynatıp içine birkaç damla limon suyu damlatıyoruz ve ılımaya bırakıyoruz.
  2. sonrasındasında 15 kol ıspanak ile bir çay bardağı sıvı yağı blenderdan geçiriyoruz.
  3. Hamurumuz için bir kaba tereyağı pudra şekeri yumurta ve blender dan geçirdiğimiz karışımı ekleyip karıştırıyoruz.
  4. daha sonra dövülmüş fıstık ,un, irmik ,kabartma tozu ve vanilin ekleyip bir yumuşak hamur elde ediyoruz.
  5. İnce uzun olacak biçimde yerde 3 parmak uzunluğunda kesiyoruz ve tepsiye diziyoruz.
  6. Önceden ısıtılmış fırında 160 derecede 10 ile 15 dakika ortası pişiriyoruz ben 12 dk pişirdim çabuk pişiyor esasen.
  7. İlk sıcağı geçince şerbeti gezdirip üzerini fıstık ile süslüyoruz.5 çayı masalarınıza renk katacak bu tanımı herkes konuşacak ve sizden tanım isteyecek. Ayrıntılı görüntüler ile sayfamı instagramdan da takip edebilirsiniz.
Yalancı Fıstıklı Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst