Yaprak Üzere Kabak Tatlısı

RenkliDusler

Active member
Yaprak Üzere Kabak Tatlısı Tanımı İçin Materyaller

  • 3 kg sarı kabak
  • 4,5 su bardağı şeker
Üzeri için;

  • İri kırılmış ceviz içi
Yaprak Üzere Kabak Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Kabağımızı yıkıyoruz ve iri biçimde doğrayıp kabuklarını kesiyoruz.
  2. İri biçimde kestiğimiz kabağımızı ince yaprak üzere doğruyoruz.
  3. Derin tencereye koyup üzerine şekeri de koyup kapağını kapatıp sulanmasını bekliyoruz. Ben bir gece evvelce bu süreci yapıyorum.
  4. Sulanan kabağımızı orta ateşte 1,5 saat pişiriyoruz, şayet pişmesi size göre âlâ değilse biraz daha pişirebilirsiniz.
  5. Kabağımız bu ortada turuncu rengi almış ve suyunu çekmiş bir biçimde olmalı ve kıvamı da koyu olmalıdır.
  6. Kabağı fırın tepsisine döküp yalnızca üstü kızarana kadar fırında pişiriyoruz ve sıcaklığı geçince servis tabağına alıyoruz.
  7. Üzerine iri kırdığımız cevizleri serpip servis ediyoruz. Afiyet olsun
    🙂
Yaprak Üzere Kabak Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst