RenkliDusler
Active member
Yaprak Üzere Kabak Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 kg sarı kabak
- 4,5 su bardağı şeker
- İri kırılmış ceviz içi
Not EkleTanımı Yazdır
- Kabağımızı yıkıyoruz ve iri biçimde doğrayıp kabuklarını kesiyoruz.
- İri biçimde kestiğimiz kabağımızı ince yaprak üzere doğruyoruz.
- Derin tencereye koyup üzerine şekeri de koyup kapağını kapatıp sulanmasını bekliyoruz. Ben bir gece evvelce bu süreci yapıyorum.
- Sulanan kabağımızı orta ateşte 1,5 saat pişiriyoruz, şayet pişmesi size göre âlâ değilse biraz daha pişirebilirsiniz.
- Kabağımız bu ortada turuncu rengi almış ve suyunu çekmiş bir biçimde olmalı ve kıvamı da koyu olmalıdır.
- Kabağı fırın tepsisine döküp yalnızca üstü kızarana kadar fırında pişiriyoruz ve sıcaklığı geçince servis tabağına alıyoruz.
- Üzerine iri kırdığımız cevizleri serpip servis ediyoruz. Afiyet olsun