RenkliDusler
Active member
Yaz Helvası Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
Yaz Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
								- 250 gram tereyağı yahut margarin
 - 2,5 su bardağı un
 - 1 su bardağı pekmez
 - 1 su bardağı toz şeker
 - 3 su bardağı süt
 - 1 su bardağı ceviz
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Tereyağını tencereye koyuyoruz.
 - Un koyup kahverengi olana kadar kavuruyoruz.
 - Başka bir tencerede süt, pekmez, şeker koyup uygunca karıştırıyoruz.
 - Kavrulan unun üstüne ekliyoruz.Suyunu çektiriyoruz.
 - Cevizi rondodan geçiriyoruz.Üstüne ekliyoruz.Dinlendiriyoruz.
 - Büyük kaselere döküyoruz.
 - 1 gece buzdolabında bekletiyoruz.
 - Zıt çevirip tabağa koyuyoruz.
 - Dilimleyip servis edebilirsiniz.
 
Yaz Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı