Yoğurtlu Kek (Şerbetli)

RenkliDusler

Active member
Yoğurtlu Kek (Şerbetli) Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 4 Türk kahve fincanı toz şeker
  • 4 Türk kahve fincanı yoğurt
  • 1.5 Türk kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 adet limon rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket karbonat
  • 7 Türk kahve fincanı un
  • 1/2 (yarım) Türk kahve fincanı limon suyu
  • Ceviz
Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Limon
Yoğurtlu Kek (Şerbetli) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Önce şerbeti hazırlayalım ,şekeri ve suyu tencereye alarak karıştıralım, kaynamaya başlayınca altını kısalım ve 10- 15 dakika daha kaynatalım ve yarım limon suyu ekleyerek soğumaya alalım.
  2. Kek için bütün gereçlerimiz oda sıcaklığında olmalı.
  3. ilk vakit içinderda yumurta ve toz şekeri uygunca çırpalım.
  4. Yoğurt, sıvı yağ ve limon rendesini ekleyerek çırpmaya devam edelim.
  5. Kabartma tozu ve karbonatı ekleyerek tekrar çırpalım.
  6. Unu ekleyelim ve bütün gereçler güzelce karışıncaya kadar çırpalım.
  7. Limon suyunuda ekledikten daha sonra kek harcımız pürüzsüz oluncaya kadar çırpmaya devam edelim.
  8. Borcamın yalnızca tabanını yağlayalım ve kek harcımızı dökelim.
  9. Üzerine bıçak ile doğranmış cevizleri de dökelim.
  10. Önceden ısıtılmış 180° fırında altı ve üstü kızarana kadar pişmeye bırakalım.
  11. Kek soğuduktan daha sonra da soğuk şerbeti üzerine dökelim.
  12. Dinlendikten şerbetini çektikten daha sonra servise hazır.
Not: isterseniz üzerine ceviz yerine fındık yada yer fıstığı da kullanabilirsiniz.

Not: isterseniz üzerine hiç bir şey bırakmayıp( ceviz, fındık. ) pişince şerbetledikten daha sonra hazırladığınız 2 paket kremşanti dökebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Not : ölçü olarak Türk kahve fincanı kullanalım.

Not : limon yerine portakalda kullanabilirsiniz.

Yoğurtlu Kek (Şerbetli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst