Yüz Germe Ameliyatı

Yüz germe ameliyatı vakit içinde yer çekiminin tesirine dayanamayan yahut da fazlaca fazla kilo veren bireylerde ortaya çıkan, cilt sarkmalarının giderilmesi için uygulanan, cerrahi süreçlerdir.

Yüz Germe Ameliyatı Nedir?

Operasyon sırasında, hastanın kulak önünden ardına kadar bir kesi oluşturulur ve bu biçimdece derinin daha gergin hale getirilmesi sağlanır.

Kişilerin bilhassa boyun, çene, alın, göz etrafı ve kulak önünde olan fazla derilerin giderilmesi için cerrahi süreç uygulanır.

Yüz Germe Ameliyatı Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler

Özellikle süreç öncesinde, hekiminizin talimatlarına kesinlikle uymanız gerekir. Yüz germe ameliyatı öncesi genel olarak dikkat edilmesi gereken noktalar şöylekidir:

Kişinin evvela bu operasyon için hem fizikî tıpkı vakitte ruhsal olarak hazır olması gerekir. Hastaların süreç hakkında kâfi bilgi sahibi olması, onların bu sürece epey daha fazla hazır olmasını sağlar.

Yüz germe süreci ve daha sonrasında düzgünleşme süreci derken, ortalama 20 günlük bir müddetnin bu operasyon için ayrılması gerekir. Hastaların öncesinde işleri ve genel olarak durumlarını buna bakılırsa hazırlaması önerilir.

Her cerrahi operasyonda olduğu üzere süreçten en az 1 hafta öncesinde hastaların sigara, alkol kullanmasını bırakması gerekir.

İşlem öncesinde ayrıyeten kan sulandırıcı tesire sahip başta aspirin olmak üzere muadil ilaçların kullanımlarının da bırakılması gerekir.

Yüz Germe Ameliyatı daha sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yüz germe ameliyatı daha sonrası da hastaların kesinlikle dikkatli ve ihtimamlı olması gereken bir müddetçtir. Bu süreçte bilhassa aşağıdaki bahislere dikkat edilmesi gerekir:

Kişinin cilt altında biriken sıvılar için dren yerleştirilebilir. Bu drenler 48-72 saat ortasında çıkarılacaktır.

İyileşme sürecinde şişliklerin ve morlukların daha süratli gitmesi için, başın kalp düzeyinden üstte tutulması önerilir.

Operasyonun akabinde hastaların yüz maskesi kullanımı gerekir. Yüzün tam olarak yerine oturması ve cildin altında kan birikmesinin önlenmesi için, kesinlikle birinci hafta hem gece hem gündüz maske takılmalıdır. daha sonraki 2 hafta boyunca da sırf gece maske takılması kâfi olur.

Operasydaha sonrasında bir daha güzelleşme sürecinin hızlanması için beslenmeye de dikkat edilmesi gerekir. Bilhassa çok tuz tüketiminden kaçınılmalıdır. Genel olarak da ödem yapma tesiri olan besinlerden ve davranışlardan uzak durulması önerilir.

Günlük kâfi ölçüde su tüketimi de ayrıyeten son derece değerlidir.

İşlemden daha sonrasında bölgede iz olacaktır. Bu durum sizleri endişelendirmesin yahut da korkutmasın zira vakit içinde iz görünümü neredeyse yok denecek kadar az olacaktır.

Operasyondan evvel olduğu üzere daha sonrasında da sigara ve alkol kullanmasına kesinlikle orta verilmesi gerekir. Bu üzere alışkanlıklar kişinin düzgünleşme sürecini yavaşlatacak ve bununla birlikte yapılan operasyonun tesirini de azaltacaktır.

İşlemden daha sonraki birinci 3 gün cildinize rastgele bir cilt bakım uygulaması yapılmamalıdır. daha sonrasında da hekiminizin teklifine bakılırsa uygun biçimde cilt bakım süreçlerini yapabilirsiniz. Bu süreçte alınan vitamin takviyeleri yardımıyla cildin kendini toparlaması mümkün olacaktır.

Operasyondan evvel olduğu üzere daha sonrasında da belli bir süre kan sulandırıcı tesire sahip ilaçları ve yiyecekleri tüketmemeniz gerekir.

Genel olarak yüz gerdirme süreçlerinin akabinde, hastaların dikkat etmesi gereken ögeler bunlardır. Hekiminiz sizleri bu hususta epey daha uygun bilgilendirecek ve uyaracaktır. Kesinlikle bu süreçte onun teklifini dinlemeli ve dikkat etmelisiniz.

Yüz Germe Ameliyatı Çeşitleri

Yüz germe süreçlerinde uygulanan teknik kadar hangi bölgelere süreç yapıldığı da değerlidir. Kişinin problemli olan cilt bölgesine bakılırsa süreç yapılabilir. İnsanların yüz bölgesinde her vakit eşit ve orantılı formda yaşlanma olmayabilir. Birtakım bireylerin yüzünde rastgele bir sarkma olmamasına karşın boyun bölgesinde sarkma olabilir. Bu durumda da o bölge için süreç yapılması daha doğrudur. Yapılan muayenelerde hastanın yüzünde hangi bölge için süreç yapılması gerekiyorsa, buna nazaran sürece devam edilir. Yapılan bölgelere göre operasyonun çeşitleri artar. Buna bakılırsa yapılan germe ameliyatı çeşitleri:

Orta Yüz Germe Ameliyatı

Orta yüz germe ameliyatı kişinin yüz bölgesinde orta kısımdaki sarkmaların ve bozulmuş yüz hacminin düzeltilmesi için tercih edilebilir.

Mini Yüz Gerdirme Ameliyatı

Mini yüz germe ameliyatı cildinde orta ve az sarkma yaşanan bireyler için uygulanan bir cins estetik sürecidir.

Alt Yüz Germe Ameliyatı

Alt yüz germe ameliyatı da bireylerin çene ve boyun bölgesinde oluşan sarkmaların giderilmesi için tercih edilebilir.

Yüz Germe Ameliyatı Kaç Yaşında Yapılır?

Yüz germe ameliyatı kaç yaşında yapılır sorusuna, tercih edilen tekniğe nazaran yanıt verilebilir. Klasik cerrahi yollar için en ülkü yaş aralığı 45 ila 55 içindedır. Endoskopik yüz gerdirme operasyonlarında ise daha genç bireylere de uygulama yapılabilir. Belirtilen yaş aralığından daha gençseniz, farklı teknikleri tercih edebilirsiniz.

Yüz Germe Ameliyatı Kaç Saat Sürer?

Yüz germe ameliyatı kaç saat sürer konusu tercih edilen tekniğe ve kişinin yüzündeki deformasyona bakılırsa değişir. Kişinin yüzünde epeyce fazla sarkıklık ve derin kırışıklıklar yoksa daha kısa müddette operasyon tamamlanır. Çok ileri düzeyde kırışıklık ve sarkmalarda ise ortalama 4 ila 6 saat içinde bir operasyon geçirilecektir. Operasyon müddetince anestezi altında olacağınız için rastgele bir acı hissi yaşamayacaksınız.

Yüz Germe Ameliyatı Kalıcı Mıdır?

Yüz germe ameliyatı kalıcı mıdır sorusuna ne yazık ki hayır demek durumundayız. Bu süreç her ne kadar yaşlılık izlerini silse de kalıcı bir gençlik sağlamaz. Zira genel olarak cildimizin yaşlanma sürecini durduramayız. Yaşlanma devam ettiği sürece sürecin sağladığı gerginlik gidecektir. Bu gerginliğin daha uzun müddet devam etmesi için beslenmenize dikkat etmeli ve kesinlikle tertipli antrenman yapmalısınız. Bilhassa günlük kâfi ölçüde su içmek, çeşitli antrenmanları nizamlı olarak yapmak yaşlanma sürecini yavaşlatacaktır.

Yüz Germe Estetiği Riskli Mi?

Yüz germe ameliyatı riskli mi sorusu da bir daha epey sorulur. Genel olarak güzel bir uzman tabipten takviye aldığınızda ve hekiminizin tekliflerini dikkate aldığınızda riskli bir operasyon değildir. Her cerrahi müdahalede görülen sıradan komplikasyonlar ve yan tesirler görülebilir. Morluk, şişlik ve ödem en sık rastlanan yan tesirler içinde yer alır. Tüm bunların kısa müddette düzeleceğini söyleyebiliriz. Bu süreçte hekiminizin tekliflerini harfiyen dinlemeniz faydalı olacaktır.

Yüz Germe Ameliyatı daha sonrası Ağrı Olur Mu?

Yüz germe ameliyatı ağrılı mı yahut sürecin akabinde rastgele bir acı hissi olur mu sorusu, operasyondan korkan bireyler için değerlidir. Öncelikle süreç sırasında lokal yahut genel anestezi uygulandığı için bireylerde rastgele bir acı hissi oluşmaz. Sürecin çabucak akabinde da birkaç gün yavaşça ağrı olabilir.

Yüz Germe Ameliyatı daha sonrası Ödem

Yüz germe ameliyatı daha sonrası ödem çoğunlukla karşılaşılan yan tesirlerden biridir. Her cerrahi müdahaleye bağlı olarak bu tip sıradan ve sıkıntısız komplikasyonlar görülebilir. Ödem oluşumu, süreçten daha sonra ortalama 2 haftaya kadar geçecektir. Yüzünüzün tabiri de 1 ila 1,5 ay daha sonra büsbütün yerine oturacaktır. Operasydaha sonrasında sigara kullanması, sıhhatsiz beslenme üzere faktörler ödemin daha uzun müddette gitmesine niye olacağı için dikkat edilmelidir.


Sıkça Sorulan Sorular

Yüz germe ameliyatını kim yapar?

Yüz germe ameliyatlarını, bu alanda uzmanlaşmış Estetik ve plastik cerrahi uzmanları gerçekleştirmektedir.

Yüz germe ameliyatı yüz tabirini yok eder mi?

Yüz germe ameliyatları, başarısız biçimde yapıldığında yüz sözünde kahır olabilir. Çok germe süreci yapıldığında, yüzün hem simetrisi bozulur birebir vakitte kişinin mimikleri yok olur. Bu yüzden de esasen bu tip operasyonların kesinlikle alanında uzman cerrahlar tarafınca gerçekleştirilmesi gerekir.

İzsiz yüz germe ameliyatı olur mu?

Cerrahi olarak gerçekleştirilen estetik operasyonlarında neşter kullanıldığı için iz olmaması aslında mümkün değildir. Lakin süreci yapan cerrahın deneyimine ve uzmanlığına nazaran iz en az düzeyde olabilir.

Yüz germe ameliyatında anestezi uygulanır mı?

Yüz germe operasyonlarında lokal yahut genel anestezi uygulanabilir. Hangi anestezi çeşidinin uygulanacağına, hastanın genel sıhhat durumuna bakılırsa karar verilebilir.

Yüz germe ameliyatı yinelanabilir mi?

Yüz germeye operasyonları, vakti büsbütün durdurmaz. Bu yüzden operasyon daha sonrasında hasta yaş almaya devam edecektir. Bilhassa erken yaşlarda yapılan yüz germe operasyonu daha sonrasında ortalama 10-15 yıl daha sonra tekrar cerrahi süreç yapılabilir. Bu süreçte cerrahi süreçlerin yanı sıra alternatif yüz gençleştirme biçimlerinden de yardım alınabilir.
 
Üst