Yumuşacık Tart Tanımı

RenkliDusler

Active member
Yumuşacık Tart Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 çay bardağı un
Kreması için;

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası (Mısır da olur)
  • Yarım paket kremşanti
Süslemek için;

  • Çilek
Yumuşacık Tart Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak beyazlaşıp, köpük köpük olana kadar çırpalım.
  2. Ardından üzerine sıvı yağ ve sütü ekleyerek çırpmaya devam edelim.
  3. Un, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyerek karıştıralım.
  4. Kek hamurumuz güzelce karıştıktan daha sonra yağlanmış tart kalıbına boşaltalım, daha sonra keki fırına alalım.
  5. Önceden 180 derece de ısıttığımız fırında sade tart kekimizi 25 dakika kadar pişirelim.
  6. İçini güzelce çektikten daha sonra keki fırından alarak soğumaya bırakalım.
  7. Pişirme müddeti kendinize fırınınıza bakılırsa ayarlayın.
  8. sonrasındasında muhallebimizi hazırlayalım.
  9. Sütü bir tencereye alalım, sonrasındasında içine şeker, un, nişasta ekleyin, ondan sonrasında ocağa alıp kaynayana kadar karıştıralım. ondan sonrasında muhallebimizi soğumaya bırakalım.
  10. İlk sıcaklığı çıkan muhallebi bin için yarım paket kremşanti ekleyelim ve mikser sayesinde güzelce çırpalım.
  11. ondan sonrasında soğuyan kekimizi alıp aksi çevirelim üstüne muhallebili harcını dökelim ondan sonrasında üzerini dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz tercih size kalmış. Ben çilek kullanmak istedim.
Yumuşacık Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst