Tart Kalıbında Ispanaklı Kek

RenkliDusler

Active member
Tart Kalıbında Ispanaklı Kek Tanımı İçin Gereçler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sütü
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 su bardağı ıspanak püresi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilyalı
  • 2 çay bardağı dolusu un
Keki ıslatmak için

  • 1 çay bardağı soğuk süt
Muhallebisi için

  • 2.5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşık dolusu un
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • Vanilya
Tart Kalıbında Ispanaklı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. 2 yumurta ve şekeri köpürene kadar uygunca çırpalım sıvı yağ ve püreyi ekleyelim.
  2. Başka kalan gereçleri de ekleyip kek hamurunu tart kalıbına dökelim. ( kalıp yeterlice yağlanmış olsun ).
  3. 170 180 derece de 15- 20 dakika pişirelim. ( fırın tepsisinin tam ortasına tart kalıbını yerleştirip tepsiye su koyarak pişirin bu türlü rengi yeşil kalıyor ).
  4. Kekimiz pişerken kremayı da hazır edelim.
  5. Süt ,şeker hindistan cevizi ve unu tencereye koyup pişirelim.
  6. Altını kapatıp vanilin ve tereyağ ekleyelim.
  7. Pişen kekimizi servis tabağına zıt çevirip ılıyınca soğuk süt ile ıslatalım üzerine soğuyan kremamızı dökelim.Not : üzerini dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz benim üzere yeşil yapmak isterseniz kek harcından 2 kaşık ayırıp muffin kalıbında pişirin elinizde parçalayıp süsleyin.
  8. Dolapta 2-3 saat dinlendirelim.
Tart Kalıbında Ispanaklı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst