RenkliDusler
Active member
Tart Kalıbında Ispanaklı Kek Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı sütü
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı şeker
- 1 su bardağı ıspanak püresi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilyalı
- 2 çay bardağı dolusu un
- 1 çay bardağı soğuk süt
- 2.5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşık dolusu un
- 1 çay bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
- Vanilya
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 yumurta ve şekeri köpürene kadar uygunca çırpalım sıvı yağ ve püreyi ekleyelim.
- Başka kalan gereçleri de ekleyip kek hamurunu tart kalıbına dökelim. ( kalıp yeterlice yağlanmış olsun ).
- 170 180 derece de 15- 20 dakika pişirelim. ( fırın tepsisinin tam ortasına tart kalıbını yerleştirip tepsiye su koyarak pişirin bu türlü rengi yeşil kalıyor ).
- Kekimiz pişerken kremayı da hazır edelim.
- Süt ,şeker hindistan cevizi ve unu tencereye koyup pişirelim.
- Altını kapatıp vanilin ve tereyağ ekleyelim.
- Pişen kekimizi servis tabağına zıt çevirip ılıyınca soğuk süt ile ıslatalım üzerine soğuyan kremamızı dökelim.Not : üzerini dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz benim üzere yeşil yapmak isterseniz kek harcından 2 kaşık ayırıp muffin kalıbında pişirin elinizde parçalayıp süsleyin.
- Dolapta 2-3 saat dinlendirelim.