ABD’de kazanan Verstappen!

GecKalmam

Member
Formula 1 Dünya Şampiyonası’nda dönemin 19. ayağı ABD Grand Prix’sini, şampiyonluğunu evvelki etapta ilan eden Red Bull pilotu Hollandalı Max Verstappen kazandı.
Teksas eyaletinin başşehri Austin’deki 5,5 kilometrelik Amerika Pisti’nde 56 çeşit üzerinden düzenlenen yarışa, birinci bayağı başlayan Ferrari grubundan Carlos Sainz’ın aracı, yarış başında Mercedes’ten George Russell’ın aracına temas etti ve kaza yapan İspanyol pilot, yarış dışı kaldı.
Fırsatı güzel kıymetlendirerek başkan pozisyona gelen Verstappen, hakikat lastik tercihleriyle bu durumunu uzun mühlet müdafaasına karşın sonunu getiremedi. Mercedes pilotu Büyük Britanyalı Lewis Hamilton ile Ferrari pilotu Monakolu Charles Leclerc, rakibinin “pit stop” stratejisinde yaptığı yanılgının akabinde sırasıyla birinci iki sırayı aldı.
Verstappen, son tiplerde büyük çekişmeye sahne olan liderlik uğraşında evvel Leclerc’i, akabinde Hamilton’ı geçti ve 1:42:11.687’lik derecesiyle bu dönem 13. sefer podyumun doruğuna çıktı. Hollandalı şoför, bu başarısıyla bir dönemde en çok yarış kazanan pilot rekorunun sahipleri Michael Schumacher ve Sebastian Vettel’i yakaladı.
Hamilton’ın, önderin 5.023 saniye arkasında ikinci sırada tamamladığı yarışta, üçüncülüğü ise başkanın 7.501 saniye gerisindeki Leclerc elde etti.
Takımlarda Red Bull şampiyon oldu
ABD Grand Prix’sinin akabinde Red Bull, 2013 yılından daha sonra birinci, toplamda ise 5. defa kadrolar klasmanında şampiyonluğa ulaşmayı başardı.
Pilotlar sıralamasında ise şampiyon Verstappen, puanını 491’e çıkardı. İkinciliğe yükselen Leclerc’in 267, Verstappen’in ekip arkadaşı Sergio Perez’in 265 puanı bulunuyor.
Sezonun 20. ayağı Meksika Grand Prix’si, 30 Ekim’de koşulacak.
ABD Grand Prix’sinin akabinde pilotlar ve gruplar klasmanının birinci 5 sırası şu biçimde oluştu:
Pilotlar
1. Max Verstappen (Hollanda): 391 puan
2. Charles Leclerc (Monako): 267
3. Sergio Perez (Meksika): 265
4. George Russell (Büyük Britanya): 218
5. Carlos Sainz (İspanya): 202
Takımlar
1. Red Bull: 656
2. Ferrari: 469
3. Mercedes: 416
4. Alpine: 149
5. McLaren: 138
 
Üst