RenkliDusler
Active member
Ağlayan Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Keki için:
Not EkleTarifi Yazdır
								Keki için:
- 4 adet yumurta
 - 1 su bardağı şeker
 - 1 paket vanilya şekeri
 - 1 su bardağı süt
 - Yarım çay bardağı sıvı yağ
 - 1 su bardağı un
 - 2 yemek kaşığı dolusu kakao
 - 1 paket kabartma tozu
 
- 1 buçuk su bardağı süt
 
- 1 paket sade krem şanti
 - 1 su bardağı soğuk süt
 
- 2 su bardağı süt
 - Yarım çay bardağı şeker
 - 1 tatlı kaşığı tepeleme mısır nişastası
 - 1 yemek kaşığı dolusu kakao
 - 100 gram bitter çikolata
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Keki için yumurtalar, şeker ve vanilya 5-10 dakika beyaz kabarık bir krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpılır.
 - Kakao, un ve kabartma tozlu eklenir, çırpılır.
 - En son süt ve sıvı yağ eklenir, çırpılır.
 - Hamur yağlanmış kare borcama boşaltılır.
 - Önden ısıtılmış 180 derece alt/üst ayar fansız fırında 20-25 dakika denetimli pişirilir.
 - Kek fırından çıktıktan yaklaşık iki dakika daha sonra bir buçuk bardak sütle ıslatılır.
 - Üzeri için soğuk süt ve şantiler uzun bir süre düzgünce yoğunlaşıp, sertleşinceye kadar çırpılır.
 - Buzdolabına kaldırılır. Dinlenen kekin üzerine yayılır.
 - Kakaolu sos için; süt, şeker, kakao, nişasta karıştırılarak kaynayana kadar pişirilir. Ocağın altı kapatılır.
 - Çikolata eklenir, eriyene kadar karıştırılır.
 - Sos soğuyana kadar bekletilir.Soğuyan sos kaşık sayesinde pastanın üzerine yayılır.
 - En az birkaç saat, mümkünse bir gece buzdolabında dinlendirildikten daha sonra servis edilir.