RenkliDusler
Active member
Ağlayan Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1,5su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 4 yemek kaşığı süt
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabertma tozu
- çeyrek limon suyu (Kabartma tozunun üzerine)
- 1. 5 su bardağı soğuk süt
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt(kremşanti için)
- 1 paket toz çikolata sosu ve pişirmek için süt (üstündeki tarife bakılırsa)
- 50 gram sütlü çikolata (Çikolata sosun içeresine atılacak).
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yumurta ve şeker uygunca çırpılır.
- hemen sonrasında sıvı yağ ve süt eklenir.
- Un,kakao ve vanilya elenerek bırakılır kabartma tozuna limon sıkılarak ek edilir.
- Yağlanmış tepsiye kek hamuru dökülür.
- 170 derecede 25 dk pişirilir.
- Fırından çıkan kek ılıyınca süt ile ıslatılır.
- Kek büsbütün soğuduktan daha sonra kremşanti sürülüp çikolata sosu dökülür.
- En az 3 saat buzdolabında dinlendirilip servis edilir. (ben çikolata sosunu servis yapıcağım vakit hazırlıyorum o denli daha parlak ve hoş duruyor).