Aktivist yatırımcı Nelson Peltz'in Disney hisselerini sattığı söyleniyor

BadılCan

Active member
Walt Disney Company'nin yönetim kurulunda yer almak için verdiği destansı kurumsal mücadeleyi kaybettikten yaklaşık iki ay sonra, Nelson Peltz artık eğlence holdinginin yatırımcısı değil.

Trian Fund Management'ın milyarder başkanı Peltz, çoğu eski Marvel Entertainment yöneticisi Ike Perlmutter'a ait olan yaklaşık 3,5 milyar dolar değerindeki Disney hisselerini kontrol ediyordu. Gizli konuları görüşmek üzere isminin açıklanmaması şartıyla konuşan, yatırıma aşina bir kişi, Peltz'in artık bu hisselerdeki hisselerini sattığını söyledi.

Bir Disney sözcüsü yorum talebine hemen yanıt vermedi.

Peltz, hisselerini satarak Disney açısından bir dikeni ortadan kaldırıyor gibi görünüyor. Aktivist bir yatırımcı olan Peltz, geçen yılın başlarında Disney'in CEO'su Robert A. Iger yönetimindeki yönetimini şirketin akış stratejisi, zayıf hisse senedi fiyatı ve halefiyet planlaması nedeniyle eleştirmeye başladı. Disney'in, hisse senedi fiyatlarını artıran milyarlarca dolarlık maliyet kesintisi açıklamasının ardından geri çekildi. Ancak Aralık ayında yeniden ortaya çıktı ve yönetim kurulunda iki sandalye alacağına söz verdi.

Bu mücadele, hissedarların ezici bir çoğunlukla şirketin mevcut yönetim kurulu lehine oy vermesiyle Nisan ayında doruğa ulaştı. Yönetim kurulu kavgası tarihteki en pahalı kavgalardan biriydi: Menkul kıymet başvuruları, Trian'ın yatırımcıları çekmek için yaklaşık 25 milyon dolar harcadığını, Disney'in ise kendini savunmak için 40 milyon dolar harcadığını gösteriyor.

Ancak Peltz eve eli boş dönmeyecek. Disney'in hisseleri geçtiğimiz yıl yaklaşık yüzde 15 arttı ve Çarşamba günü yaklaşık 101 dolardan kapandı. Yatırım hakkında bilgi sahibi bir kaynak, Peltz'in Disney hisselerini hisse başına 120 dolara sattığını söyledi.