Ananaslı Bademli Muhallebi

RenkliDusler

Active member
Ananaslı Bademli Muhallebi Tanımı İçin Materyaller

  • 1 lt süt
  • 3 yemek kaşığı un (Ben tatlılarda mısır nişastası tercih ediyorum)
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket falım sakız
  • 1 paket beyaz çikolata
  • 1 paket vanilya
  • 1 kutu krema
  • 1 kutu konserve ananas (Taze alıp, dilimleyebilirsiniz)
  • 1 avuç kabuğu soyulmuş badem
  • 1 paket kedi lisanı bisküvi
Ananaslı Bademli Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Bu muhallebiyi yerken tadına doyamayacaksınız eminim.
  2. Bence günler için de favori bir tatlı.
  3. Kedi lisanlarını ananasın suyuna batırıp borcama dizelim. Bademleri sıcak suda bekletelim, kabuklarını soyalım.
  4. Süt, un ve şekeri tencereye alalım, falım sakızı da ekleyip çırpıcı telle karıştırarak pişirelim.
  5. Evvel beyaz çikolatayı daha sonra kremayı ve vanilyayı koyalım.
  6. Ocağı kapatalım ve ılıyıncaya kadar mikserle orta ara çırpalım.
  7. Kedi lisanlarının üzerine bademlerden bir kısmını (ikiye ayrılmış olsun) ve bölünmüş ananas kesimlerini serpelim.
  8. Üstüne muhallebili dökelim. Kalan badem ve ananas kesimleriyle süsleyelim.
  9. Dolapta bir süre bekledikten daha sonra ikram edelim. Afiyet olsun. ????????????????????
Ananaslı Bademli Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst