RenkliDusler
Active member
Ayva Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
Ayva Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
								- 2 adet sert ayva
 - 4 çay bardağı şeker
 - 4 çay bardağı su
 - Kaymak
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Ayvaların kabuğunu soyup içini temizleyelim.
 - Kabukları ve çekirdeklerini tencerenin tabanına dizip üzerine temizlediğiniz ayvaları koyun.
 - Her yarım ayvaya 1 çay bardağından 1 parmak eksik şeker koyun.
 - bir daha tıpkı biçimde her yarım ayva için 1 çay bardağı su koyun tencerenin tabanına ve ocağa kaynamaya koyun.
 - Kaynamaya başlayınca ocağı en kısığa alıp 3-4 saat hiç ellemeden pişirin.
 - Yavaş piştiği için hem ayvalar dağılmayacak hemde doğal rengini güzelce verecek.
 - Rengini aldıktan daha sonra altını kapatıp l, 1-2 saat kapağı açık biçimde soğumaya bırakın.
 
Ayva Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı