RenkliDusler
Active member
Baklava Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
								- Hazır baklavalık yufka
 
- 3 su bardağı şeker
 - 4 su bardağı su
 - 250 gr ceviz
 - 200 gr tereyağı (Margarin)
 - 1 çay bardağı sıvı yağ
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Şerbetimiz için; şekerimizi ve suyumuzu tencereye alalım ve ocağın üzerine koyalım.
 - Kaynamaya yakın 2-3 damla limon damlatalım ve 5 dakika daha sonra altını kapatıp soğumaya bırakalım.
 - Tereyağını ocakta eritelim. Eriyen tereyağının içine sıvı yağ koyalım ve kenara alalım.
 - Fırın tepsimizi bu yağla yağlayalım ve 4 tane yufkamızı serelim.
 - Hazırladığımız yağdan üzerine fırçayla dökelim ve 2 şer tane yufkayla devam edelim yağlaya yağlaya serelim.
 - Yufkanın yarısına geldi mi cevizimizi ortasına serpelim ve tekrar yufkaları 2 şer tane serelim ve yağlayalım.
 - Son katımızı da serelim ve bıçakla keselim, üzerine yağımızı dökelim.
 - 190 derece öncesinden ısıtılmış fırına atalım ve üzeri altı kızarana kadar pişirelim.
 - Çıkardıktan daha sonra soğuk şerbetimizi üzerine dökelim. Afiyet olsun.