RenkliDusler
Active member
Bisküvili Kum Pasta Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
Merhaba arkadaşlar ????.
								- 3 paket petibör bisküvi
 
- 1 litre süt
 - 4 yemek kaşığı kakao
 - 1 paket vanilya
 - 3 yemek kaşığı margarin
 - Yarım su bardağı un
 - 3 yemek kaşığı nişasta
 - 1 su bardağı toz şeker
 
- Muz
 - Toz haline gelmiş bisküvi
 
Not EkleTanımı Yazdır
Merhaba arkadaşlar ????.
- Öncelikle muhallebisi için derin bir tencereyi kısık ateşte ocağa alıyorum.
 - Çabucak margarini tencereye koyup eritip ve üzerine un ekleyip fazlaca az kavurun.
 - Üzerine toz şeker ve nişasta, vanilya ve kakaoyu ekleyip sütü yavaş yavaş ek edin.
 - Kısık ateşte topaklanmayacak biçimde muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyorum.
 - Kaynayıp göz göz olunca ocağın altını kapatım.
 - sonrasındasında borcam tepsime bir sıra bisküvi dizin.
 - Üzerine sıcak muhalebiyi kepçe ile döküp spatula ile eşit biçimde düzeltip motamot bu türlü dört kat yaptım.
 - çabucak sonrasında yaklaşık yarım paket en biraz fazla bisküviyi rondoda toz haline getirip pastanın üzerine kum üzere serin.
 - Heryerini kapatıp muz dilimleri ile süsledim .
 - Biraz buzdolabında dinlendirdiğim pastamı servis etim sahiden epey lezzetli ve bir o kadar kolay bir tanım denemenizi öneririm. Deneyen herkese afiyet olsun.