RenkliDusler
Active member
Cevizli Baklava Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için;
Not EkleTarifi Yazdır
								Hamur için;
- 2-2.5 kg un
 - 1 su bardağı su
 - 1 su bardağı sıvı yağ
 - 1 su bardağı yoğurt
 - 2 su bardağı süt
 - 2 yemek kaşığı sirke
 - 3 yemek kaşığı toz şeker
 
- Ceviz
 - 2 yemek kaşığı tozşeker
 
- 3 çorba kasesi şeker
 - 4 çorba kasesi su
 
- 1 paket teremyağ
 - 1 su bardağı sıvı yağ
 
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel cevizimizi dövelim.
 - Şeker ve cevizi karıştırıp bir karışım elde edelim.
 - Tüm hamur gereçlerini sırasıyla ekleyip yoğuralım.
 - Ele yapışmayan mantı hamuruna benzeri bir hamur elde etmemiz gerekiyor.
 - Hamurlarımızı bezelere bölelim.
 - Toplam 25-30 kat yapacağız.
 - Tepsi boyutunda açalım.
 - Hamur ceviz hamur ceviz olacak biçimde her kata dökelim.
 - Baklavamızı bıçak sayesinde dilimleyelim.
 - Teremyağ ve sıvı yağı bir tavada eritip soğuduktan daha sonra üzerine dökelim.
 - 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
 - Şerbetimizi kaynamaya başladıktan daha sonra 25 dakika kaynatalım.
 - Şerbetimizi evvelde yapmamız gerekiyor.
 - Çünkü sıcak tatlıya soğuk şerbet dökeceğiz. Afiyet olsun.