Cevizli Güllaç

RenkliDusler

Active member
Cevizli Güllaç Tanımı İçin Gereçler

  • 7 yaprak güllaç
Şerbet için;

  • 1 litre süt
  • 1.5 su bardağı şeker
  • Çekilmiş ceviz
  • 2 yemek kaşığı gül suyu (İsteğe gore)
Üzeri için;

  • 1 adet nar
  • Ceviz
Cevizli Güllaç Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle tenceremize şekeri ve sütü alalım ve orta ateşte karıştırarak kaynatalım.
  2. 150 gr cevizi rondodan çekelim ve güllaç yapraklarımızı kaynamış olan sütün birinci sıcağı çıktıktan daha sonra ıslatalım.
  3. Göz sonucu ayarlayarak orta kısma çekmiş olduğumuz cevizi çokça serpelim.
  4. Akabinde kalan yapraklarmızı da bu türlü ıslatalım.
  5. Son olarak ceviz ve nar ile süsleyerek dinlenmeye bırakalım.
Not: Ben bu kere gül suyu kullanmadım sizler kullanabilir ve istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Ayrıyeten güllaç dinlendikçe daha lezzetli oluyor ???? deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Cevizli Güllaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst