Cevizli Üçgen Baklava

RenkliDusler

Active member
Cevizli Üçgen Baklava Tanımı İçin Gereçler

Hamuru için:

  • 3 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı nişasta
İç gereci:

  • İri dövülmüş ceviz içi
İçini ve dışını yağlamak için:

  • 50 gram tereyağı
  • 50 gram margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için;

  • 3 su bardağı kaynar su
  • 2 su bardağı şeker
Açmak için;

  • 1 su bardağı un
  • 1 çay bardağı buğday nişastası
Cevizli Üçgen Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Hamuru yapmak için süt hariç tüm materyalleri bir kaba koyup düzgünce karıştırıyoruz.
  2. Akabinde sütü yavaş yavaş ekleyerek yoğuruyoruz. Sütün tamamı az gelirse ekstra süt koyabiliriz. Şayet sütün tamamı epeyce gelirse unla toparlayabiliriz.
  3. Yaklaşık 10-15 dakika yoğurup hamuru dinlenmeye alıyoruz.
  4. Tereyağını, margarini ve sıvı yağını bir tavaya koyup eritiyoruz.
  5. Üzerine çıkan köpükleri topluyoruz.
  6. Cevizleri iri kıyım dövüyoruz.
  7. Hamurumuz 10-15 dakika dinlenince hamurdan fındık büyüklüğünde kesimler koparıp biraz nişasta-un karışımı ile açıp 10 taneyi üst üste koyuyoruz.
  8. Ortalarına 1 çay kaşığı un nişasta karışımından döküyoruz.
  9. daha sonra üst üste dizdiğimiz hamurları uygunca inceltecek biçimde açıyoruz.
  10. Açtığımız hamurun üzerine 2 yemek kaşığı yağ karışımından sürüp her yerine yayıyoruz.
  11. Cevizleri ekleyip rulo halinde sarıyoruz.
  12. Bıçak yardımı ile üçgen üçgen kesip yağladığımız tepsiye diziyoruz. Yaklaşık 5-6 beze çıkıyor.
  13. Tüm hamuru açıp kesip diztikten daha sonra üzerini yağlayıp 150 derece fırında altı üstü kızarana kadar yaklaşık yarım saat pişiriyoruz.
  14. Tatlımızı fırına atarken kaynar suyu ve şekeri karıştırıp ocağa alıyoruz.
  15. Tam olarak fokurdamaya başlayınca 15 dakika kısık ateşte kaynatıyoruz. Çabucak kullanacağımız için limon eklemiyoruz.
  16. Tatlımız fırından çıkınca 1 dakika bekletip şerbeti de ocaktan sıcak sıcak alıp ikisi de sıcakken birleştiriyoruz.
  17. Şerbetini çekip oda sıcaklığına gelene kadar bekliyoruz.
  18. Oda sıcaklığına gelince tatlımızı servis ediyoruz.
  19. Üzerine toz antep fıstığı yahut ceviz koyabilirsiniz. Ya da dondurma ile servis edebilirsiniz.
Cevizli Üçgen Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst