RenkliDusler
Active member
Çikolata Soslu Pasta Tanımı İçin Gereçler
Keki için;
Not EkleTanımı Yazdır
								Keki için;
- 4 adet yumurta
 - 1.5 su bardağı toz şeker
 - 1 su bardağı sıvı yağ
 - 1.5 su bardağı süt
 - 2 paket vanilya
 - 2 paket kabartma tozu
 - 3 yemek kaşığı kakao
 - 2.5 su bardağı un (ölçülü olarak bırakalım kek kıvamı olacak)undan una farklılık gösterebilir
 
- 3 su bardağı süt
 - 3 su bardağı su
 - 3 yemek kaşığı un
 - 3-4 yemek kaşığı kakao
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve toz şekeri çırpma kabımıza alalım, yaklaşık 5 dakika rengi açık sarı olana kadar çırpalım.
 - Sütü ve yağı ek edip çırpalım ,un ,kakao ,kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek sıvı karışımımıza ekleyip güzelce çırpalım.
 - Dikdörtgen borcam ölçüsüdür bu kare borcam için ölçüleri yarıya indirip yapabilirsiniz.
 - Borcamın tabanını yağladım kek karışımımı döküp bir iki sefer tezgaha vurup kabarcıkları söndürün.
 - 180 derece evvelinde ısınmış fırına verdim.
 - Kek pişmeye yakın sosunu hazırlamaya başladım.
 - Su ,süt ,un ,kakaoyu bir pişirme kabına aldım yeterlice karıştırıp ocağa bıraktım .
 - Hazır çikolata sosları kıvamında oluyor ocaktan çıkıp birinci sıcağı çıkan kekimi dilimledim .
 - Çikolata sosumu üzerinde eşit biçimde döktüm. Soğuyunca servise hazır ????.