RenkliDusler
Active member
Çikolatalı Kek Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
								- 2 su bardağı un
 - 2 tane yumurta
 - 1 su bardağı tozşeker
 - Yarım su bardağı sıvı yağ
 - Yarım su bardağı süt
 - 1 paket kabartma tozu
 - 1 paket vanilya
 - 3 yemek kaşığı kakao
 
- 3 klasik su bardağı süt
 - 3 yemek kaşığı kakao
 - 1 yemek kaşığı dolusu un
 - 1 yemek kaşığı dolusu nişasta
 - 1 su bardağı tozşeker
 - 1 paket vanilya
 - 1 tatlı kaşığı tereyağı yahut margarin
 - 1 paket sade toz kremşanti
 
- Kırılmış ceviz
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel yumurta ve toz şekeri çırpın.
 - Süt ve sıvı yağ ekleyerek çırpın.
 - Kalan gereçleri de ekleyip, güzelce çırpın.
 - Katıyağ ile yağladığınız tart kalıbınıza karışımı dökün. Hamurun oturması için kalıbı bir iki kez yere hafifçeçe vurun.
 - Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dk pişirin.
 - Kekiniz pişerken üst krema için tüm materyalleri ( kremşanti hariç) ocakta pişirin. Ben bu evrede buğday nişastası kullandım. Fakat farketmez.
 - Krema harcınıza kremşantiyi de ekleyip, blenderle çırpın.
 - Soğuyan keke dökün. Cevizle süsleyin.