Çilek Soslu Muhallebili Pasta

RenkliDusler

Active member
Çilek Soslu Muhallebili Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 1 pk vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1.5 su bardağı un
Islatmak için;

  • 1 su bardağı süt
Muhallebi için;

  • 4 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 pk vanilya
Çilek sosu için;

  • 500 gram çilek
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı su
Üzerini süslemek için;

  • Çilek ve fıstık tozu
Çilek Soslu Muhallebili Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Keki için ;yumurta ve şekeri mikserle çırpalım, krema kıvamına geldikten daha sonra suyu ekleyip karıştıralım .
  2. Vanilya ,kabartma tozu ve unu ekleyerek yeniden karıştırıp yağlanmış borcam tepsimize döküp öncesinden ısıtılmış 180 derece fırında denetimli bir biçimde pişirelim.
  3. Fırından çıktıktan daha sonra soğutup üzerine bir su bardağı süt dökelim.
  4. Biraz dinlendikten daha sonra muhallebi için vanilya ve margarin hariç öbür gereçleri tencereye alıp karıştıralım.
  5. Kıvam alınca ocaktan alıp vanilya ve margarini ekleyip eritelim ve muhallebiyi kekin üzerine döküp düzeltelim.
  6. Çilek sosu için çilekleri robottan çekip püre haline getirip tencereye alalım.
  7. Üzerine su şeker ve nişasta ekleyip karıştırarak pişirip ocaktan alıp blenderden geçirip pürüzsüz hale getirelim onu da muhallebinin üzerine döküp düzeltelim.
  8. Süslemesini yapıp bir kaç saat dolapta beklettikten daha sonra afiyetle tüketebilirsiniz deneyecek olanlara kolay gelsin ve afiyet olsun ???? ????.
Çilek Soslu Muhallebili Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst