Çilekli Borcam Pasta (Hazır Jöle Kullanmadan)

RenkliDusler

Active member
Çilekli Borcam Pasta (Hazır Jöle Kullanmadan) Tanımı İçin Malzemeler

Keki için ;

  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 2 su bardağı un
Muhallebisi için ;

  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilin
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
Jölesi için ;

  • 500 gram çilek
  • 1 çay bardağı+1 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
Üzeri için :

  • Toz antep fıstığı
  • Hindistan cevizi
  • Fındık parçacığı( damak zevkinize göre süsleyebilirsiniz)
Çilekli Borcam Pasta (Hazır Jöle Kullanmadan) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır


Hazır jöle kullanmadan hayli lezzetli ve yavaşça bir pasta yapmak ister miyiz bence fazlaca güzelimize masraf ????
❤


  1. ilk vakit içinderda çileklerimizi yıkayıp 3 e yada 4 e bölüyoruz.
  2. sonrasındasında üzerine şekeri ekleyip sulanması için 2- 3 saat bekletiyoruz.
  3. sonrasındasında kekimizi hazırlamak için yumurta ve şekeri güzelce çırparak köpürene kadar karıştırıyoruz geri kalan gereçleri de ekleyip güzelce karıştırmasını sağlıyoruz.
  4. Borcamı yağlayıp karışımı döküyoruz kekimiz önce ısıttığımız 180 derecelik fırına atıyoruz birinci 15 dk kapağını açmadan ondan sonrasında kürdanla orta ara denetim ederek pişiriyoruz.
  5. Pişen kekimizi fırından alıp birinci sıcaklığı çıkınca kürdanla delerek üzerine ılık sütü döküp çekmesini bekliyoruz.
  6. Bu sırada muhallebimizi yapmak için tereyağ ve vanilin hariç bütün gereçleri tenceremize koyup karıştırıyoruz.
  7. Tenceremizi ocağa alıp kaynayana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
  8. Kaynamaya ve yoğunlaşmaya başlayam muhallebimizi tereyağımızı ekleyip eriyene kadar kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz ocaktan aldığımız muhallebimize vanilin ekleyip karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  9. sonrasındasında jölemizi hazırlamak için çileğimizin suyunu süzüp 2 su bardağına tamamlamak için üzerine su ekleyip tenceremize alıyoruz.
  10. Üzerine nişasta ve 2 yemek kaşığı şekeri ekleyip yoğunlaşana kadar karıştırıyoruz.
  11. Koyulaşan jölemizin içine tereyağımızı ekleyip eriyene kadar kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz.
  12. sonrasındasında hazır olan jölemizi çileklerle karıştırıp muhallebimizin üzerine döküp üzerini güzelce düzeltiyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  13. Soğuyan tatlımızın üzerini damak tadımıza göre dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.Şimdiden deneyenlere afiyet şifa olsun. ????
    ❤
    ????.
Çilekli Borcam Pasta (Hazır Jöle Kullanmadan) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst