Çilekli Kek

RenkliDusler

Active member
Çilekli Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 tane yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süzme yoğurt (yoğurdunuz sulu olmasın kek harcı ağır bir harç olmalı)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 limonun kabuğunun rendesi
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yeterince çilek (arasına ve üzerine)
Üzeri için

  • Pudra şekeri
Çilekli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Yumurta,şeker ve vanilya şekerini köpük üzere beyaz oluncaya kadar düzgünce çırpalım.
  2. Yoğurt, sıvı yağ, limon suyu ve limon kabuğu rendesini eklenip karıştırmaya devam edelim.
  3. Unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyelim.
  4. Harcımız ağır bir harç olacak bu biçimdelikle çilekler kek kalıbının tabanına düşmeyecek.
  5. Önceden yağladığımız kek kalıbına tabanını kaplayacak ölçüde kek harcı koyup yaydıralım.
  6. Üzerine küp küp doğradığımız çilekleri ekleyelim.
  7. Üzerine kalan harcı döküp onu da yaydıktan daha sonra dilimlediğimiz çileklerin iç kısmı alta gelecek biçimde yerleştirelim.
  8. Önceden ısıttığımız 180° ye ayarlı fırında 45-50 dk ortası pişirelim kürdan testi yapmadan fırından almayın.
  9. Piştikten daha sonra bir süre kek kalıbında dinlendirip kalıptan çıkartın.
  10. Pudra şekeri serpecekseniz biraz soğumasını bekleyin.Afiyet olsun.
Çilekli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst