Çilekli Parfe

RenkliDusler

Active member
Çilekli Parfe Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 poşet kremşanti (Paketin ortasından çıkan iki poşet)
  • 2 su bardağı süt (Soğuk)
  • Yarım kg çilek
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 200 gram petitbör bisküvi
  • 1 paket vanilin
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
Üzeri için;

  • İsteğe bağlı 1 paket çikolata
Çilekli Parfe Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle çileklerin yarısını pudra şekeri ile blenderden geçirip, püre haline getirelim.
  2. Kalan çilekleri küçük küpler halinde doğrayalım.
  3. Kremşanti ve soğuk sütü sertleşene kadar çırpalım.
  4. Şantinin üzerine çilek püresini ek edip karışana kadar çırpalım.
  5. Üzerine ufalanmış bisküvileri, damla çikolatayı, doğranmış çilekleri ve vanilin ekleyip, güzelce karıştıralım.
  6. var ise silikon kalıba yoksa rastgele bir kalıbın içine streç yerleştirip harcımızı koyalım ve üzerine biraz bastırıp (Kalıbın halini alması için)streçle kapatalım.
  7. Derin dondurucuda en az 5-6 saat dinlendirip, servis tabağına aksi çevirelim. Üzerini benmari eritilmiş çikolata ile süsleyerek servis edelim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun ????????.
Çilekli Parfe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst