Çilekli Pasta (Tart Kalıbında)

RenkliDusler

Active member
Çilekli Pasta (Tart Kalıbında) Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Keki ıslatmak için;

  • Yarım bardak süt
Kreması için

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • 2 -3 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 4-5 tane çilek
Ganajı için;

  • 1 paket krema
  • 120 gr çikolata
Çilekli Pasta (Tart Kalıbında) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Yumurta ve şekeri çırpma kabına alın beyaz bir renk alana kadar düzgünce çırpın (en az 5_6 dk).
  2. Süt ve yağı ek edip yumurtayı söndürmeden biraz daha çırpın.
  3. Üzerine un,kakao,vanilin ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
  4. Yağlanmış tart kalıbına karışımı döküp eşit bir biçimde yayın.
  5. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında keki pişirin(yaklaşık 20dk fırınınıza göre denetimli pişirin).
  6. Kekin birinci sıcağı çıkınca kalıptan alın.
  7. Ilık olan keki yarım su bardağı süt ile ıslatıp kenara alın.
  8. 1 bardak soğuk süte krem şantiyi ekleyip kıvam alana kadar çırpın.
  9. İçine hindistan cevizi ve minik doğranmış çilekleri ekleyin güzelce karıştırın.
  10. Kek uygunca soğuduktan daha sonra üzerine eşit bir biçimde sürün.
  11. 1paket kremayi ocağa alıp kaynamaya başlamadan altını kapatın ve çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştırın.
  12. Soğuduktan daha sonra pastanın üzerine dökün.
  13. Pastayı dolapta dinlendirdikten daha sonra üzerini çilekle istediğiniz üzere süsleyip servis edin.Afiyet olsun
    ☺
    .
Çilekli Pasta (Tart Kalıbında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst