RenkliDusler
Active member
Çilekli Pasta (Tart Kalıbında) Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
Not EkleTarifi Yazdır
								Keki için;
- 2 adet yumurta
 - 1 çay bardağı toz şeker
 - 1 çay bardağı sıvı yağ
 - 1 çay bardağı süt
 - 1 su bardağı un
 - 2 yemek kaşığı kakao
 - 1 paket vanilya
 - 1 paket kabartma tozu
 
- Yarım bardak süt
 
- 1 paket krem şanti
 - 1 su bardağı süt
 - 2 -3 yemek kaşığı hindistan cevizi
 - 4-5 tane çilek
 
- 1 paket krema
 - 120 gr çikolata
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekeri çırpma kabına alın beyaz bir renk alana kadar düzgünce çırpın (en az 5_6 dk).
 - Süt ve yağı ek edip yumurtayı söndürmeden biraz daha çırpın.
 - Üzerine un,kakao,vanilin ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
 - Yağlanmış tart kalıbına karışımı döküp eşit bir biçimde yayın.
 - Önceden ısıtılmış 170 derece fırında keki pişirin(yaklaşık 20dk fırınınıza göre denetimli pişirin).
 - Kekin birinci sıcağı çıkınca kalıptan alın.
 - Ilık olan keki yarım su bardağı süt ile ıslatıp kenara alın.
 - 1 bardak soğuk süte krem şantiyi ekleyip kıvam alana kadar çırpın.
 - İçine hindistan cevizi ve minik doğranmış çilekleri ekleyin güzelce karıştırın.
 - Kek uygunca soğuduktan daha sonra üzerine eşit bir biçimde sürün.
 - 1paket kremayi ocağa alıp kaynamaya başlamadan altını kapatın ve çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştırın.
 - Soğuduktan daha sonra pastanın üzerine dökün.
 - Pastayı dolapta dinlendirdikten daha sonra üzerini çilekle istediğiniz üzere süsleyip servis edin.Afiyet olsun 
	
	
		
		
	
	.